Tasi Szilvia - a női ruhák szakértője     |     +36 20 445 4534     |

Ruházkodj okosan - Blog

Legyen Neked is egyedi sálad!

2015. augusztus 16.

WP_20141210_066Manapság nagyon fontos szerepet játszanak a divatban az egyedi kiegészítők. Értem itt a különböző táskákat, ékszereket, öveket, sálakat és a kesztyűket, ami senkinek a ruhatárából nem hiányozhat.

Miért is?

Mert teljesen feldobhatnak egy egyszerű, letisztult öltözetet, ami aztán hihetetlenül különlegessé válik.

Mert kiemelheti öltözéked színeit.

Mert ezeket viselve teljesen összhangba kerül az outfited, azzal pedig a kisugárzásod, ami nem egy elhanyagolható tényező.

Mert bizonyos testi problémákat, hiányosságokat vagy éppen előnyöket kiemelhetjük vele vagy eltakarhatjuk.

És hát nem utolsó sorban funkcionális szerepe van. Például egy női táskának, mindig nálunk kell lennie, hisz mindig szükségünk vannak az alap dolgainkra vagy a sálat említve, ami melegít.
Tovább a teljes cikkhez »»

Kardos Krisztina – Machine Age Collection

2015. január 10.

A Jovenker Oktatási Stúdió egyik végzős hallgatójának, Kardos Krisztinának a Machine Age Collection ruháinak elkészítéséhez, kivitelezéséhez én lettem felkérve. Igazi kihívás volt az anyagokkal, textúrákkal és a díszítéssel dolgozni, valamint technológiailag kidolgozni, hogy az esztétikailag is kifogástalan legyen és az ő elképzeléseinek is megfeleljen.

  • Zöld hátterű fotó: Judit Rigó
  • Nagy kép alatti sorozatfotó: Felszeghy Fotó
  • Modellek: Patrícia Bakos, Szintia Bakos, Adri Szaniszló
  • Make up: Réka Kispisti
  • Fashion design, style: Krisztina Kardos
  • Kivitelező: Szilvia Tasi

Kardos Krisztina – Machine Age Collection

Karácsonyi díszítési ötletek a lakásban 3. rész

2014. december 19.

Legyen egyedi fád!

DSCF3124-EditNo kérem, három a magyar igazság, úgyhogy jön a harmadik rész a blogomban, az utolsó így karácsony előtt. Mert ezzel a témával szeretném lezárni ezt a cikk sorozatot. Egy kis összegzés az eddigiekről.

Beszéltünk masnis díszpárnáról, amit ha nagyon jó anyagból választasz játszva a színekkel, nagyon feltudja dobni a kanapédat. Beszéltünk még a karácsonyi terítésről, díszítésről, hogy hogyan lehet apró kellékekkel még nagyobb hatást elérni. És az utolsó téma mi más lenne, mint a karácsonyfa és annak díszítése.

Talán ez a legfontosabb, mert azt nem egy óráig, napig nézzük, hanem jobb esetben 1-2-3 hétig. Kinél mi a szokás. Nagyon fontos, hogy legyen meg az a hatás- vagyis számomra ennek az érzésnek kell jönnie-hogy az ember áhitattal, elismerően nézzen fel a fára, hogy aztaaaa, de csodaszép. Kell, hogy megérintse a lelkedet, kihozza belőled a meghittség, az otthon melege hatását.

Mert hát lássuk be, lehet egy fa nagyon szép és lehet nagyon csúnya, már-már giccses. Az ember a bevásárlóközpontok temérdek mennyiségű díszek tengerében elveszik. Nem beszélve arról, hogy mindig ugyanazok a színek, formák, gömbök, szalagok, semmi egyediség. De nem kell, hogy ez mindig így legyen. Az ember szinte mindent el tud készíteni a saját kezével, csak türelem és kitartás kell hozzá.

Miért ne lehetne egyedi fád, rajta saját készítésű díszekkel?! Amik nem tucat, hanem te készítetted a családodnak. Esetleg még a gyerekek is beszállhatnak segíteni kitalálni a díszek formáját, színét, díszítését. Egy közös programnak is tökéletes lehet a gyerekekkel.
Tovább a teljes cikkhez »»

Karácsonyi díszítési ötletek a lakásodban 2.rész

2014. december 17.

Hol is tartottunk?

536222_698537576837910_270129338_n-e1385952522711Folytatom hát az előző blogomban leírt gondolatokat vagyis a Karácsonyi díszítés ötletek a lakásban újabb témáját.

Mint már említettem nem csak lélekben kell átszellemülnünk az ünnepekre, hanem nem árt, ha kicsit külsőleg is áldozunk a dolognak. Értem itt természetesen a lakás feldíszítését, csinosítását, karácsonyi hangulatba öltöztetését.

Az ünnep minden mozzanatában fontosak a kiegészítők, mert azok teszik teljessé a képet és még hangsúlyosabbá válnak az egyszerű eszközök, kiemelve azokat.

Így jutunk el a mai témánkhoz, ami nélkülözhetetlen Szenteste, az pedig nem más, mint az ünnepi terítés.

Mit is jelent számunkra ez? Természetesen mindenkinek mást.

Az ember megadja a meghittség pillanatát egy gyönyörű terítékkel, megtiszteljük a családunkat, szeretteinket azzal, hogy az ünnephez méltó fogadtatásban részesítjük őket. Mert biztos vagyok benne, hogy még egy étel is jobban tud esni, ha az egy nagyon guszta asztalon van elhelyezve.  Tovább a teljes cikkhez »»

Karácsonyi díszítési ötletek a lakásodban 1. rész

2014. december 16.

WP_20141216_005Rohamosan közeledik a karácsony és ilyenkor az ember általában kitesz magáért minden szinten. Hisz ez egyik legfontosabb ünnep az év végén.

Én szeretek készülődni, megadni a módját, hisz ez a szeretet, a meghittség ünnepe. Jó érzés átadni magamat a hétköznapokban is annak az érzésnek, amit a karácsony érzete nyújt. Hogy ajándékokat kutatunk fel, beiglit készítünk, receptek után kutatunk, esetleg ötleteken gondolkodunk, hogy mit is készítsünk saját kezűleg szeretteinknek.

Mert hát szerintem az egyik legszebb ajándék, amit mi készítünk a két kicsi kezünkkel. Az biztos szívből jön, hisz vettük a fáradságot, időt, energiát nem spórolva mi készítsük el, nem pedig csak a kosárba raktuk és ezzel minden meg van oldva.

Ilyenkor nem csak ajándék vásárlással, készítéssel telik az ünnepi készülődés, hanem szeretjük, ha a lakásunk is a legszebb ünnepi pompájában csillog.

Ide egy kis dísz, oda egy kis masni, egy kis girland és tááádáámmm, az egész lakást átlengi a karácsonyi feeling. Fontosak a kiegészítők, apró momentumok, amik nagyon hangulatossá tehetik az egészet.

Nem kell sok dologra gondolni és agyon aggatni mindennel a lakásunkat. Apróbb dolgokra kell koncentrálni, ami hangsúlyos és figyelem felkeltő.

Az egyik ilyen lehetne például egy párna, amit miért ne öltöztethetnénk fel ünnepi kiadásba. Hihetetlenül feltud dobni egy kanapét vagy egy fotelt. A variációk színben és mintában végeláthatatlanok. És ezt még te is eltudod készíteni. Íme a segítség az elkészítéséhez, hogy a te lakásod is ünnepi hangulatba öltözzön.  Tovább a teljes cikkhez »»

Jovenker Divatbemutató

2014. június 30.

A Jovenker Oktatási Stúdió, mint minden évben, idén is megrendezte a végzős hallgatóinak a vizsgabemutatóját. Ismét részt vehettem kivitelezőként, jó kihívás volt, szép munka.

Idén a természet volt az inspiráció. Az egyik tervezőt, Négyesi Fruzsinát, a kála ihlette meg, ennek szellemében tervezte meg ruháit, ami szerintem nagyon jól sikerült.

A ruháknál a lila-szürke kombináció dominált, kihasználtuk a taft két tónusú színvilágát, fényességét, színjátszóságát.

Kriszta kockás, nyakpántos ruhája

2014. február 12.

Ezt a kockás alkalmi anyagot kék muszlinnal kombináltam, amit nyakpántnak használtam fel kicsit másképp. Hátul rafináltan egymásba kapcsolódnak, ezzel díszítve a hátat. Egyszínű fazont találtunk ki, mert itt az anyag elég jellegzetes és mindent visz.

Kriszta zöld csíkos, kámzsás nyakú ruhája

2014. február 12.

Kriszta ejtett vállú és kámzsa nyakú ruhát szeretett volna, amibe beleugrik és már indulhat is. Az anyag vékonysága és üdítően ható almazöld színe megfelel egy nagyszerű nyári viseletnek, és hát a csíkos anyagok természetesen soha nem mennek ki a divatból, így ebben mindig trendi és divatos lesz. A derekat pedig egy övvel hangsúlyoztuk belecsempészve egy kis rafinériát azzal, hogy a csíkokat ellentétesen használtuk.

 

Kriszta virágmintás mídere és szoknyája

2014. február 12.

Kriszta a virágmintás anyagból szeretett volna még egy mídert is. Ennél a fazonnál ötvöztük a sima egyszínű taftot s hímzett tafttal. A mellrész szív alakú dekoltázsú, felső tetejét és alját barna paszpollal díszítettem. Ehhez a felsőhöz egy barna szatén szoknya készült, melynek egyszerű vonala jól illik a díszítettebb míderhez. Valamint saját egy színű taftjából is készült egy alj, melynek hasítéka kicsit díszítve lett.

 

Kriszta virágmintás hímzett ruhája

2014. február 12.

Krisztának konkrét elképzelése volt. Kínai fazont szeretett volna sok gombbal és álló gallérral. Íme a végeredmény. A hímzett taft önmagáért beszél. Kiválóan passzol ehhez a fazonhoz, melyet a barna golyógombok még jobban feldobnak. A ruha bármilyen alkalommal megállja helyét.

 

„Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.”

/Giorgio Armani/